Cerrar

es | val   

L’educador actua como a guia i es facilitador d’experiències

Entrevista realitzada a Maria Inmaculada Martínez, administradora de Lysmon Educación Inteligente, S.L.

Mostrar ampliado

Gerente Lysmon[;;;][;;;]

María Inmaculada Martínez

Com ha sigut el procés per aconseguir el segell de Jove Empresa Innovadora?

Des de la realització del curs al CEEI d’Elx, el procés ha sigut llarg i complex degut a la importància de documentar la innovació a una empresa de servicis educatius que no entra dintre dels sectors productius habituals.

 

Qual és el caràcter innovador de la vostra empresa?

La metodologia d’aprenentatge de “Lysmon Smart Education” per a xiquets de 0 a 3 anys.

“Lysmon smart education” es un mètode “diferent” a altres metodologies que comprèn l’educació infantil en aquest període de 0 a 3 anys. Es diferent per les següents raons:

El mètode Lysmon Smart Education naix de la il·lusió y les ments obertes d’un conjunt de professionals dedicats a l’educació, que després de testar altres mètodes existents al mercat, van observar que aquests focalitzen la seua activitat en la adquisició de continguts i en ocasions s’obliden d’aspectes importants relatius als processos, a la manera natural en la qual el xiquet de 0 a 3 anys s’aproxima al coneixement.

Es plantegen, aleshores, la creació d’un equip interdisciplinari, que es nodrisca de les aportacions de diferents professionals (psicòlegs, psicopedagogs/gues, educadors/res, mestres/as...), conformant, així,  una nova visió de l’ensenyança-aprenentatge en aquest període de l’edat. Esta visió te com a punt de partida el coneixement del xiquet, sense oblidar les aportacions de disciplines professionals com la neurociència o la psicologia evolutiva. No obstant, part de la seua singularitat radica en que “naix al cor de les aules”, a partir de les experiències que els professionals tenen amb els xiquets, de observar de primera ma “com aprenen”. Es crea així, el laboratori de reptes educatius, format per persones amb capacitat de veure amb els ulls dels mes petits y així crear una fórmula educativa motivadora a la seua mesura, mediant instruments innovadors, per a donar tot el món de possibilitats al seu abast.  

La característica principal en la que radica la nostra metodologia es que converteix al petit/a en un participant actiu al procés de ensenyament-aprenentatge gracies al treball per projectes. Les activitats plantejades no obliden els interessos i motivacions del xiquet/a de tal manera que capten la seua atenció i interès, aconseguint que aprenga sense adonar-se.  

Es un mètode que part del joc com a principi metodològic i que potencia processos d’exploració i descobriment. L’educador/a no és únicament un transmissor de coneixements, sinó que actua com a guia i facilitador d’experiències que permeten  a cada xiquet/a ser el protagonista del seu aprenentatge. Així l’educador/a no comença amb un material “predeterminat” sense possibilitats de modificació des d’abans de començar el curs que, encara que facilitaria el seu treball, limitaria també la capacitat d’adaptar-se a la individualitat de cada aula y dels seus alumnes.

El nostre mètode “Lysmon Smart Education” treballa amb recursos propis que potencien el desenvolupament integral del nostre alumnat.

  1. Joc escènic
  2. Robòtica educativa
  3. Contes de Leo y Lia
  4. Panels d’experimentació
  5. Aula dels sentits

 

De què manera vos a ajudat el Ceei d’Elx a aconseguir-lo?

El CEEI d’Elx ha sigut fonamental en la consecució d’aquest segell ja que ens va facilitar el accés al curs, ens va posar amb contacte amb el consultor y a més, va afavorir el accés Al finançament amb l’ajuda establida al Programa de Certificació de projectes I+D+I

 

Quines avantatges vos aporta aquest reconeixement?

Ens dona visibilitat al mercat educatiu, ens posiciona com a empresa que reconeix l’esforç per invertir en recursos educatius innovadors i en la millora continua dels nostres serveis i processos. Tots açò millora la competitivitat de Lysmon.

 

Amb quina empresa certificadora heu obtingut el segell JEI?

EQA una companyia jove, en creixement y de ràpida expansió, amb 100 persones en plantilla i 3600 clientes a Espanya.

 

Sou la primera empresa d’educació infantil en la Comunitat Valenciana que ha obtingut el segell JEI, animaríeu a altres escoles o empreses a aconseguir-lo?

 

Per suposat que animen a les empreses de la comunitat valenciana a iniciar aquest procés de desenvolupament continuo en el que es milloren les pràctiques educatives i augmenten el nivell de qualitat de l’educació en general.  

 

El curs online de gestió estratègica de la innovació, os ha servit per a entendre millor els conceptes de innovació en el vostre negoci?  

El treball d’anàlisi y valoració de les nostres àrees de funcionament, dintre del laboratori de reptes educatius, ens ha permès estructurar millor els departaments, concretar més els objectius estratègics de la empresa y avaluar més concienciosament els resultats obtinguts a cada assaig.  

 

Heu fet alguna acció de difusió para promocionar la certificació?

Hem difós la obtenció del segell JEI en les nostres xarxes socials (Facebook, web corporativa), mitjans de comunicació locals. A més, el logotip del segell apareixerà a tots el nostres documents oficials, una vegada que tinguem l’autorització definitiva per part de MINECO.

5
visitas hoy 1 · visitas total 2.110

Usuario: CCastilloGon

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 27/10/2017 13:38

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=14816

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 00:58

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar