Cerrar

es | val   

Alcoi participa a la Cimera d'Alcaldes Digital Cities Challenge a Brussel·les

L'ajuntament d'Alcoi participa al "Major Summit" per posar en comú els avenços de les ciutats participants

Publicado por AdmonAlcoi
viernes, 07 de diciembre de 2018 a las 11:00

Mostrar ampliado

Mayor summit

Alcoy participa en la reunión Cumbre de Alcaldes en Bruselas

L'ajuntament d'Alcoi participa al «Mayors Summit", una cimera d'alcaldes que realitza la Comissió Europea per posar en comú els avenços de les ciutats que participen al programa «Digital Cities Challenge».

Aquesta primera reunió dels màxims responsables municipals europeus del programa «Digital Cities Challenge» ha servit per presentar també els avenços dels equips, compartir bones pràctiques i continuar avançant en la transformació digital. Cal recordar que aquest programa només va seleccionar 15 ciutats de les més de 90 que van presentar els seus projectes i d'elles únicament 3 són espanyoles: Algesires, Granada i Alcoi.

Alcoi ha presentat tots els seus projectes a la resta de participants destacant entre ells, la digitalització de l'administració; el StreetLab d'Entença dotat amb una subvenció de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI); el parc Tecnològic de Rodes (dins el Edusi subvencionat amb Fons Feder) o les iniciatives relacionades amb la implantació de sensors aa ciutat ... Tots ells sempre dins dels fulls de ruta que el Govern té pel futur de la ciutat: el EDUSI Alcoidemà i el Pla Director Smart City.

La cimera arriba després de diferents sessions de treball tècniques, a Brussel·les i Tessalònica, on Alcoi també ha participat. En les diferents trobades nostre municipi ha presentat la seva estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat «Alcoidemà» subvencionada amb 10 milions de Fons Feder i també altres iniciatives com «Agoralab» que funcionen a la ciutat de manera pionera des de la passada legislatura.

«Àgoralab» és l'espai dedicat a la robòtica educativa per a nens, formadors i públic en general, que es volen introduir en l'esperit «maker», aprenent a desenvolupar aplicacions de robòtica, domòtica i electrònica. Amb aquesta finalitat es fan servir mitjans de codi obert / open hardware com Arduino, Raspberry Pi, impressió 3D ... fonamentant l'ús creatiu de les noves tecnologies. Aquest projecte va ser el més votat per la resta de municipis europeus participants en la trobada.

A més de les trobades externs, el programa «Digital Cities Challenge» també realitza «workshops» locals ja que és molt important involucrar tots els actors rellevants de la ciutat. L'últim taller va tenir lloc a l'Àgora el passat 20 de novembre i va comptar amb el consultor assignat per la Comissió Europea a Alcoi i 25 persones, tots ells agents locals rellevants en el procés de digitalització. A la jornada es van presentar la visió i missió digital de la ciutat; i es van identificar els indicadors i els objectius operacionals per poder treballar. En els propers mesos es realitzaran dos tallers més a la ciutat per seguir avançant en la transformació digital d'Alcoi.

5
visitas hoy 2 · visitas total 981

Usuario: AdmonAlcoi

Canal: CEEI Alcoy

Fecha publicación: 07/12/2018 11:00

Url: http://ceeialcoi.emprenemjunts.es/?op=8&n=17443

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 05:00

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar