Cerrar

es | val   

Mateos: "Crec tantíssim en allò que faig que és com si cada projecte fora part meua"

Entrevista a la periodista Gemma Mateos

Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Publicado el miércoles, 05 de febrero de 2020 a las 08:42

Mostrar ampliado

Gemma Mateos

Gemma Mateos

Al CEEI Elx hem volgut entrevistar a la periodista alacantina i fundadora de Creativilab Gemma Mateos, perquè ens parle de la seua trajectòria professional així com del valor de la comunicació per a les empreses.

Hola Gemma, ens podries parlar de la teua trajectòria professional?
Vaig començar al món de la comunicació molt jove. Abans d'entrar a la Facultat de Periodisme, ja havia treballat a la Cadena 100 de Lorca. Va ser la meua primera experiència i ja em va enganxar tant que, des d'eixe moment no he parat. 

He tocat totes les rames, des de la ràdio a la premsa escrita, passant per la televisió. També he format part de gabinets de premsa d'institucions públiques i organitzacions privades. Fa huit anys vaig decidir crear la meua pròpia empresa (B-news Comunicación) junt amb Bernat Picó, per a poder aportar al món de la comunicació la píndola de creativitat i rodalia que a nosaltres ens agrada. 

En aquest moment estem immersos en un procés de "refundació" de l'empresa que ara s'anomena Creativilab, a la qual hem incorporat un equip de professionals joves, creatius, compromesos i amb moltes ganes de fer coses molt interessants al món de la comunicació i el màrqueting digital especialment. 


Quin consideres és el teu valor diferencial com a professional de la comunicació?
Uf, que difícil! Supose que el compromís i la passió. Sóc periodista per vocació i gaudeix tant amb el meu treball que, a vegades, no sóc capaç de distingir si allò que faig és per treball o per diversió. Pose tot el meu afecte a cadascun dels projectes que cauen a les meues mans. Crec tantíssim en allò que faig que és com si cada projecte fóra part de mi. 


Quan ens arriba un projecte, una campanya, una tenda digital, una empresa que vol millorar la seua presència a internet, o qualsevol cosa, em costa veure-ho com un encàrrec, ràpidament em pose la camisa de suar, com jo dic, i és com si em fora la vida en això. 


El seu èxit és el nostre, així no hi ha opció de fer les coses d'altra manera. Tampoc sé si sabria fer-ho d'altre mode. (riu)

 

«Crec tantíssim en allò que faig que és com si cada projecte fóra part de mi


T'hem vist participar en esdeveniments Focus Pime i Emprenedoria organitzats pels CEEI CV, quin és el secret per aconseguir connectar tan bé amb el públic? 

Amb els esdeveniments Focus Pime i Emprenedoria del CEEI visc un enamorament permanent des del primer en què vaig col·laborar a Xixona. Estic tan còmoda i ho passe tan bé que crec que eixe fet es veu a l'escenari.


Pense que els Focus són els encontres professionals de major qualitat que s'organitzen, en aquests moments, a la Comunitat Valenciana. Darrere d'ells hi ha tant de treball i tant d'interès per ajudar i formar a les petites i mitjanes empreses i professionals emprenedors que posar el meu petit gra d'arena és un regal personal i professional.


No sé si connecte amb el públic, però quan em prepare els guions ho faig amb gran honestedat. Hi ha temes que controle però altres són nous per a mi. Sempre procure informar-me de tot i per a aconseguir-lo compte amb el suport de les companyes del CEEI que em proporcionen tota la informació possible. Intente conéixer bé als ponents, apropar-me a la temàtica i explicar-ho tot de manera comprensible i amena.

M'agrada posar-me en el lloc del públic i pensar, com m'agradaria que m'ho contàrem a mi, així ixen els guions.

 

«La invisibilitat està molt bé per a Harry Potter però per a les empreses, institucions i empresaris, és la mort. Quin valor consideres han de donar les empreses i emprenedors a la comunicació en general i a les xarxes socials en particular?
Actualment la comunicació i les xarxes socials són clau en l'èxit de qualsevol empresa i projecte professional perquè si no contem el que fem i allò que som, ningú s'adonarà i per la qual cosa, és com si fórem invisibles. 


La invisibilitat està molt bé per a Harry Potter però per a les empreses, institucions i empresaris, és la mort. 
Evidentment hi ha moltes maneres de ser visibles. Tot dependrà dels nostres objectius i de les estratègies que vulguem aplicar, però és fonamental saber on està el meu client i buscar la manera de formar part de la seua vida. Ens agrade o no, hui, les xarxes socials estan a la nostra vida de manera determinant, en molts casos. 


Acudim a elles per a informar-nos d'allò que passa al món, per a formar-nos, per a entretenir-nos, per a establir contactes i relacions, per a comprar... Qui no siga capaç de veure el potencial que tenen per a l'empresa té un problema d'ubicació al món que pot passar-li factura. T'agradaria contar-nos alguns dels reptes que et planteges a curt termini? 
He descobert que a més de comunicar, m'encanta ensenyar. Fa quasi dos anys, la Cambra de Comerç d'Alacant em va donar l'oportunitat de formar a petits emprenedors i, posteriorment, també a empresaris en destreses de màrqueting digital i comerç electrònic i estic feliç amb aquesta nova faceta. 
Així, el meu repte a curt termini és continuar ajudant a altres emprenedors a formar-se al meu camp i també tinc molta il·lusió posada en aquesta nova etapa en la qual Creativilab arreplega el relleu de B-News, ja que treballaré amb grans professionals, amb grans idees per aconseguir que les empreses que confien en nosaltres poden complir amb els seus objectius. 

 

«El meu repte a curt termini és continuar ajudant a altres emprenedors a formar-se al meu campAlgun èxit professional que vulgues compartir amb nosaltres?
Ara que m'ho preguntes, em sent molt feliç amb quasi totes les etapes de la meua vida professional. Hi ha hagut llum i ombres però si faig balanç per a contestar-te a eixa pregunta, crec que el meu major èxit professional és també personal. Em quede amb les moltes persones bones que m'he trobat al camí. Sóc millor gràcies a elles. 

3
4.369 visitas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar